Nyheder

Så er der nyt på Ubuntu-fronten igen. Denne gang finder vi en ny kerne til systemet under dagens opdateringer. Kører du 22.04 Jammy Jellyfish, og har du ikke opdateret siden fredag i sidste uge så kører du med kerne 5.13.0.20 generic. har du opdateret efter fredag nat så er der gode chancer for at du allerede kører med den nye kerne. Kerne 5.15.0.11 er en hurtig kerne som er   ter uger gammel i skrivende stund, den 21/11-21 klokken 22.22

Jeg installerede min stationære Pc forfra natten til søndag, og lod den installere via daily ISO fra den 21 november 2021. Jeg hentede ISO-filen, brændte den ud på en USB nøgle og bootede maskinen op på den. Selve installationen tog femten minutter, og var den gængse med fem spørgsmål der skulle besvares i installeren. Efter installationen var ovre, og jeg kom ind på skrivebordet blev jeg mødt af Greateren, hvor jeg skulle klikke et par gange for at lukke programmet. Her valgte jeg at logge ind på tre ud af de fire valgmuligheder, Ubuntu Single Sign On, Google og Microsoft outlook. Jeg gik derefter ind i Software og updates og valgte de sædvanlige to repositories. Lukkede programmet og valgte Genindlæs. Derpå startede jeg en terminal og skiftede til root-tilstand med sudo su. kørte em apt update && apt full-upgrade som jeg lod køre færdig. Dette tog små ti minutter hvorefter maskinen skulle genstarte fordi det var kommet en ny kerne.

Efter genstart, som tog 1½ minut, var jeg atter inde på skrivebordet. Her startede jeg igen en terminal og installerede de programmer jeg foretrækker at køre med for at kunne lave mit arbejde. jeg tester blandt andet Google Chrome ved at køre Google Chrome Unstable. Der ud over bruger jeg Gimp, Spotify, LibreOffice, Synaptic, Vlc og Audacious. Det tager ca. ti minutter at installere de programmer, men så skal jeg også lige have GNOME extensions installeret og sat op. Jeg bruger en række udvidelser til GNOME, som gør systemet mere behageligt at bruge i det daglige.

Har du prøvet at køre Ubuntu Testing før ved du også, at du ikke må bruge den på maskiner i produktion da der på nuværende tidspunkt er tale om meget tidlig alfa-software, og der vil ske fejl undervejs i udviklingen.

Har du lyst til at være med til at forfine Ubuntu 22.04 Jammy Jellyfish så kan du følge min vejledning i Ubuntu Linux i menuen her på siden.