Wallpaper
Hvis du hører til til de mennesker som tror at GNU/Linux er for specialister så er du lidt på vildspor. Jeg har kørt Ubuntu Linux siden juni måned 2006. Jeg har aldrig oplevet at Ubuntu har fejlet på samme måde som Microsoft Windows med den berygtede Blue Screen of Death. Jeg har brugt Ubuntu som operativsystem på flere forskellige computere. Fordelen ved Linux er Live session systemet, som lader dig afprøve Ubuntu inden du vælger at installere den på din computer. Under Live-kørslen bliver din computers hardware fundet af Linux og de relevante drivere bliver installeret i hukommelsen. 
Hele Live systemet bliver afviklet i computerens RAM, hukommelse, og bliver ikke installeret på din computer. Live sessionen eksisterer så du kan afprøve Linux, og dermed også Ubuntu. Kører du en Live session på din computer må du tage højde for at der skal læses fra opstartsmediet, f.eks. en USB-nøgle, hvilket gør systemet em smule langsommere end du vil opleve når systemet er installeret.

Linux kommer i mange forskellige udgaver, eller distros, så som Debian, debian.net, Ubuntu, http://ubuntu.com eller mange flere.

Debian regnes for den Linux distro som er sværest at bruge for begyndere, da en del af installationen kræver at du har en grundlæggende viden om Linux i forvejen.

Ubuntu Linux derimod er den bedste distro for begyndere, og for folk der kommer direkte fra Windows platformen. Brugere af Windows 10 vil med lethed installere og påsætte en Ubuntu installation på små tyve minutter. Har du mod på det så kan du hente den seneste ISO-fil her: http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/current/

Når du har hentet ISO-filen så skal den brændes ned på en USB nøgle, det kan du gøre med programmet Rufus som du kan hente her: https://rufus.ie/da/

Når du har installeret Rufus på din Windows 10 så er det bare at følge programmets anvisninger, så vil du have en installationsnøgle på ingen tid. Du vil med fordel kunne læse programmets hjemmeside inden du starter på at bruge Rufus.

Når du således har fået installeret din computer med Ubuntu får du brug for hjælp i den første tid. Den hjælp er gratis, det kræver bare at du ved hvor du kan få den. Der findes nogle fællesskaber til Ubuntu, som du kan oprette dig som medlem på. For nemheds skyld guider jeg dig frem til den danske forum: https://ubuntudanmark.dk/forum/ her kan du gratis oprette dig, og på en let og overskuelig måde få den hjælp du har brug for. Vi sidder klar til at besvare alle dine eventuelle spørgsmål på dansk. God fornøjelse.

Overvejer du at prøve Ubuntu GNU/Linux vil jeg gerne hjælpe dig med at få den installeret og sat op, det tager ikke mere end en time. Du kan bare smide en kommentar her på siden, hvor du giver mig dine kontaktoplysninger så vender jeg tilbage til dig.